Kerecsendi Kaland- és élménypark

VÁRHATÓ NYITÁS 2017.

A kalandpark eszközeinek, berendezéseinek telepítésénél fő szempont volt, hogy a különböző nehézségi szintű ügyességi játékok és berendezések funkcionálisan elválaszthatóak legyenek.
Az ingatlan keleti és nyugati sarkában épül majd egy-egy háromszintes, 14 m magas torony.
A keleti toronyból indul a nyugatiba egy 35 m hosszú drótkötélpálya, és onnan indul még egy 32 m hosszú függőhíd is, amely a közben lévő kisebb tornyokhoz csatlakozik.
A kalandparkban kialakítunk még egy 56 m hosszú alagútrendszert több kijárattal, egy kis süllyesztett körszínpadot, egy lápos és egy vizes tavat, mászófalat, kisebb gyermekeknek hintát, mérleghintát, stb..

Funkcionális elrendezés

Az előzőekben körülírt háromszintes tornyok közötti drótkötélpályán kívül a keleti toronyból induló függőhíd két kis toronyba csatlakozik.
A második kis toronyból indul egy kisebb drótkötélpálya, ahonnan még egy drótkötélpálya indul a nyugati nagy toronyhoz. A középső kis toronyból függeszkedő közbeiktatásával is le lehet jutni, amelynek biztonságáról védőháló gondoskodik.
Az alagutat úgy alakítjuk ki, hogy egy részét farönkök, a leghosszabb részét földfeltöltés védi, a végső szakasz, pedig süllyesztett lesz, amelynek egyik kijárata a színpadra vezet ki.
Az alagútból további két kijáraton is ki lehet jutni. A kisebb gyermekeknek az alagút oldalára mászófalat és csúszdát helyezünk el.
A süllyesztett körszínpad egyik felében lépcsőzetes ülőkék készülnek fa ülőlapokkal, a másik fele rézsűsen füves kiképzésű lesz.
A kisebb gyermekeknek egy 25 cm mélységű, lápos tavat alakítunk ki lépegetőkkel. A nagyobb gyermekeknek egy másik tavat tervezünk híddal, a mélyebb részén védőkorláttal, részlegesen védőkorláttal biztosított lépegetőkkel, kapaszkodóval védett farönk átjárókkal és sziklaépítményekkel, amelynek a színpad felőli oldala lelátóként is használható.
A tó 50 cm magas drótkerítéssel lesz körülkerítve, a kerítés mellett virágokkal. A park területén elhelyezünk még különféle tartószerkezeteket mászókötélnek és mászórúdnak, valamint mászófalakat fából és kőből.
A kisebb gyermekek számára megépített játszótéren kis ház csúszdával és mászófallal, mérleghinta, állványos hinta, homokozó és pihenőpadok kapnak helyet. A parkban tűzrakó hely is épül, valamint ivókutakat is tervezünk.