Kerecsendi Kaland- és élménypark

NYITÁS 2018. augusztus

A kalandpark eszközeinek, berendezéseinek telepítésénél fő szempont volt, hogy a különböző nehézségi szintű ügyességi játékok és berendezések funkcionálisan elválaszthatóak legyenek.
Az ingatlan keleti és nyugati sarkában épül majd egy-egy háromszintes, 14 m magas torony.
A keleti toronyból indul a nyugatiba egy 69 m hosszú drótkötélpálya, amelyből még tovább lehet csúszni közel 300 m-t. Az 5 torony között indul egy 82 m hosszú függőhíd is, amely a közben lévő kisebb tornyokhoz csatlakozik és amelyet az idősebbek is biztonságosan tudnak használni.
A kalandparkban kialakítunk még egy 102 m hosszú alagútrendszert több kijárattal, egy lápos és egy vizes tavat, mászófalat, kisebb gyermekeknek hintát, mérleghintát, stb..

A tornyokhoz összesen 40 akadály tartozik, melyek 12 m magasságban teszik próbára vendégeinket.

Funkcionális elrendezés

Az előzőekben körülírt háromszintes tornyok közötti drótkötélpályán kívül a keleti toronyból induló függőhíd két kis toronyba csatlakozik.
A második nagy toronyból indul egy hosszabb drótkötélpálya, ahonnan még két egyenként 100 m feletti drótkötélpálya indul a nyugati nagy toronyhoz.

Az alagútból további négy kijáraton is ki lehet jutni. A kisebb gyermekeknek az alagút oldalára mászófalat és csúszdát helyezünk el.

A kisebb gyermekeknek egy 25 cm mélységű, lápos tavat alakítunk ki lépegetőkkel. A nagyobb gyermekeknek egy másik tavat tervezünk híddal, a mélyebb részén védőkorláttal, részlegesen védőkorláttal biztosított lépegetőkkel, kapaszkodóval védett farönk átjárókkal és sziklaépítményekkel, amelynek a színpad felőli oldala lelátóként is használható.

A tó 50 cm magas drótkerítéssel lesz körülkerítve, a kerítés mellett virágokkal. A park területén elhelyezünk még különféle tartószerkezeteket mászókötélnek és mászórúdnak, valamint mászófalakat fából és kőből.

A kisebb gyermekek számára megépített játszótéren kis ház csúszdával és mászófallal, mérleghinta, állványos hinta, homokozó és pihenőpadok kapnak helyet. A parkban tűzrakó hely is épül, valamint ivókutakat is tervezünk.